27.12.10

HAYALİMDEKİ ÇOCUK PARKI (PROJE ÇALIŞMASI)


Boya,makas,artık malzeme yayıldı masalara,
Gruplar başladı çalışmaya.
Düşündüler, didiştiler, ürettiler.
Biz yetişkinlerden daha cin fikirliydiler.
Elektrikli kaydıraklar,motorlu fıskıyeler.
Ve daha neler neler......
Çocuk dünyası onlarınki.
Sınır tanımaz hayalleri.







23.12.10

ŞİRİNLER DÜŞ ÜLKEDE

HEYECANLI BEKLEYİŞ

UZAYDA GÖKTAŞLARINI SEYREDERKEN

ŞİRİNLER İPUÇLARININ PEŞİNDE


ŞİRİNLER HAZİNENİN İZİNDE




HAZİNEYİ BULAN ŞİRİNLER KIŞ BAHÇESİNDE


DEĞMEYİN ŞİRİNLERİN KEYFİNE

RİTM ÇALIŞMALARI

Minik eller iş başında
BAŞARMANIN SEVİNCİ

22.12.10

Orjinal Bilmeceler

Kuş değil kanadı var, sabah akşam yumurtlar.(Tavuk)
Atlar daldan dala,yaşar ormanda bayılır muza(Maymun)
Yaşarım suda, bayılırım

Deniz Bağcı

Küçük Bilginler Deneme Bilim Merkezinde

Misket kaybolunca karadelikte,şaşırdı şirinler bu işe

                                        Kışın yaz lastiği takan araba kayınca buzlu yolda

Meraklı Gözler Şekerin Yapılışını İzler

Doğaçlamalardan Kareler

Acemi berber müşterinin saçlarını keser

Uzman doktor hastasını muayane eder




Mıknatısın Çekim Gücü


Kartondan çorap şekilleri kesilir.Herbir çoraba metal ataş takılır.Çoraplar yerde bir kutunun içerisine yerleştirilir.Mıktanıslara birer parça ip takılır.Çocuklar ikeşer ikişer gelir,mıknatıslarla çorapları çekmeye çalışır.Kim daha fazla çorap yakalamış sayılır.Bu eğlenceli oyun sayesinde çocuklar mıktanısın çekme gücünü öğrenir.
DENEYLERLE BİLİM 2.KİTAP TUBİTAK

21.12.10

Sanat Etkinlikleri

DONDURMA
Öğretmen oluklu kartondan külah resmi kesip çıkartır. Daire şeklinde çizilmiş A4 kağıtlarını çocuklara dağıtır.Çocuklar daireleri istedikleri renkte boyayıp keser. Öğretmen çocuklarla birlikte kesilen daire 
şekillerini külahın üzerine yapıştırarak yerleştirir.


PASTA
 MALZEMELER
Grafon kağıdı, yapıştırıcı,renkli karton,sıkıştırılmış köpük,şönil
YAPILIŞI
Öğretmen köpükten 6 adet farklı büyüklüklerde parça çıkartır. Grafon kağıdıyla çocuklar grafon kağıtlarını  
kaplar.Daha sonra çiçek şeklinde kesilmiş kartonlarla pasta süslenir.Şönilden(renkli tüylü çubuk) eşit uzunluklarda parçalar kesilir,kartondan parça eklenerek mum görüntüsü verilir.Pastanın üst kısmına mumlar yerleştirelek pasta tamamlanır.

T

KESEKAĞIDINDAN ADAMLAR
Dergilerden kesilmiş göz, burun, ağız, bacak,kol
Kesekağıdı
YAPILIŞI: Çocuklar dergilerden ağız,burun,kol,bacak,göz resimleri keser. Kesekağıdının üzerine kesilen parçalar yapıştırılır.Kesekağıdının üst kısmı makasla şerit halinde kesilerek saç formu kazandırılır.

18.12.10

Ayda Kahvaltı

Cocuklar yarim ay seklinde oturur. Ogretmen ayda kahvalti yapicaz,cantalarimizi hazirliycaz der.ayda yercekimi olmadigini icin ozel giysilerini giyerler.oksijen tuplerini takarlar.Uzay mekiğine biner ve ondan geri saymaya baslarlar.Rocket ateslenir ve aya gelinir.Aya gelindiginde yercekimi olmadigi icin ucarak yurumeye calisirlar.:Çantalarindan yiyecekleri cikarirlar Ama yiyecekler ucar. Yiyeceklerini yakalayamazlar.Ay bufeden tost alirlar ve havada oturup sandviclerini yemeye baslarlar.Bardak ve sandvic havada durmaz ve uçar.Çocuklar yemeklerini yakalayip yemeye çalışır. Yemekten sonra ayda gezintiye cikarlar .Ayda top oynamaya calisirlar ama top ucup gider. Çocuk parkına giderler ve kaydıraktan kaymaya çalışırlar. Kaydırak onları yukarıya uçurur.Tahtravelliye binerler ama üzerinde durmak için emniyet kemerlerini takmaları gerekir.
Çünkü ayda yerçekimi yoktur.Uykuları gelir dinlenmek isterler kendilerini boşluğa bırakır ve uyurlar.Uyandıklarında ayda uçtuklarını ve başka bir yere geldiklerini farkederler.Artık eve gitme zamanı gelmiştir. uzay mekiğine biner ve eve dönerler.

Tartisma
Aya giderken hangi araci kullandiniz
Aya giderken neden ozel giysilerinizi giydiniz
Neden ayda yuruyemediniz
Aya ilk indiginizde neler hissettiniz

17.12.10

Yeni Yıl Parti Oyunları

UÇAN HALI: İki ince kilim birbirinden yarım metre uzaklıkta aynı çizgi üzerinde yerleştirilir.Yarışmada amaç halının iki ucundan tutup çekerek, halının üzerinde oturan kişiyi hızlı şekilde bitiş çizgisine ulaştırmaktır.Bir çocuk halının üzerinde otururken,iki kişi halının iki köşesinden tutup çekerek halıyı kaydırır. Hızlı olan grup alkışlanır.Tüm çocuklar yarışmaya katıldığında oyun sonlandırılır.

PİNPONU TAŞI: 5'erli gruplar halinde yarış düzenlenir. Her çocuğun eline içinde pinpon topu olan kaşık verilir. Pinpon topunu düşürmeden hızlı şekilde bitiş çizgisine ulaştıran çocuk oyunu kazanır.

İPİN ALTINDAN GEÇ:İki yetişkin halatın iki ucundan gergin bir şekilde yüksek bir noktada ipi tutar.Müzik başladığında çocuklar dans ederek ipin altından geçmeye başlarlar.İp yavaş yavaş yere doğru indirilirken çocuklar ipe değmeden dans etmeye devam eder.İpin yere en yakın olduğu noktada ipe değmeden dans etmeyi başaran çocuklar alkışlanır.

BALONLA DANS: Çocuklar ikişerli eşleştirilir. Her çocuğun arasına fazla şişirilmemiş balonlar yerleştirilir. Müziğe uygun şekilde dansederken balonu düşürmemeleri istenir.Balonu düşürmeden dans etmeyi başaran gruplar alkışlanır.

PAKETİ AÇ VER: küçük kutunun içine oyuncak yerleştirilir. Kutu kat kat kutu veya paket içerisine yerleştirilir.Çember düzeninde yerde oturan çocuklar müzik başladığında hediye paketini yırtar ve yanındakine verir. Bu şekilde oyun hediye bulunana kadar devam edilir. Hediyeyi kim bulduysa hediye onun olur. Bu oyun şu şekilde de oynanabilir. Her katın içerisine küçük bir hediye yerleştirilir. Hediyeyi alan çocuk hemen paketi yanındakine verir. Herkes hediyesini alana kadar oyun devam eder.

EVET-HAYIR OYUNU:Evet- hayır kelimesini kullanmadan sorulara cevap vermeleri gerekir.İki kelimeyi kullanmayan çocuk oyunu kazanır.

ÇUVAL YARIŞI:5'erli gruplar halinde yarışılır. Kalın çöp poşetlerinin içine giren çocuk poşetin iki ucundan tutup zıplayarak bitiş çizgisine hızlı şekilde ulaşmaya çalışır. En önce bitiş çizgisine ulaşan çocuk oyunu kazanır.


PİNATA OYUNU:İçi şeker çikolata,balon,toka v.b. küoçük hediyelerle dolu olan büyükçe balon çocukların boyunun erişeceği bir yüksekliğe asılır. Tek sıra halinde sıraya giren çocuklar ellerindeki yumaşak sopayı balona vurarak, balonu yırtmaya çalışır. Balon yırtıldığında hediyeler yerlere saçılır.Çocuklar hediyeleri poşetlerine doldurur.Detaylı yapılış videosunu linkten izleyebilirsiniz.http://video.about.com/familycrafts/How-to-Make-a-Pinata.htm

16.12.10

Cafer Erol Şekerci Gezisi


Meraklı gözler şekerin yapımını izler


Dizi dizi şekerler, şirinler şeker sever


Tarçınlı şeker lezzet testinde
Şirinler heyecanla hediye şekerlerini bekler
Veeeee Şirinlerin mutlu sonu

5.12.10

Istanbul Modern Sanat

Şirinler tasarım atelyesinde



Raflar dolusu malzeme, şirinleri bekler sabırsızlıkla


Ve başlar Şirinler malzmeleri toplamaya


 

Hemen koşmalı, eksik malzemeleri toplamalı


Şirinler hep önce düşünür sonra yapar


Ve tasarım zamanı


Heyecanlı ama kendinden emin


Dayanışmanın gücü


Başardım mutluyum


                                         Çizenler, düşünenler, merak edenler,acele edenler.....




                                           Herkes kendi havasında


                                          Şirinler mutlu, şirinler umutlu



                                          Tasarladıklarını resimleme zamanı

 Ve Şirinler başardııı