17.12.10

Yeni Yıl Parti Oyunları

UÇAN HALI: İki ince kilim birbirinden yarım metre uzaklıkta aynı çizgi üzerinde yerleştirilir.Yarışmada amaç halının iki ucundan tutup çekerek, halının üzerinde oturan kişiyi hızlı şekilde bitiş çizgisine ulaştırmaktır.Bir çocuk halının üzerinde otururken,iki kişi halının iki köşesinden tutup çekerek halıyı kaydırır. Hızlı olan grup alkışlanır.Tüm çocuklar yarışmaya katıldığında oyun sonlandırılır.

PİNPONU TAŞI: 5'erli gruplar halinde yarış düzenlenir. Her çocuğun eline içinde pinpon topu olan kaşık verilir. Pinpon topunu düşürmeden hızlı şekilde bitiş çizgisine ulaştıran çocuk oyunu kazanır.

İPİN ALTINDAN GEÇ:İki yetişkin halatın iki ucundan gergin bir şekilde yüksek bir noktada ipi tutar.Müzik başladığında çocuklar dans ederek ipin altından geçmeye başlarlar.İp yavaş yavaş yere doğru indirilirken çocuklar ipe değmeden dans etmeye devam eder.İpin yere en yakın olduğu noktada ipe değmeden dans etmeyi başaran çocuklar alkışlanır.

BALONLA DANS: Çocuklar ikişerli eşleştirilir. Her çocuğun arasına fazla şişirilmemiş balonlar yerleştirilir. Müziğe uygun şekilde dansederken balonu düşürmemeleri istenir.Balonu düşürmeden dans etmeyi başaran gruplar alkışlanır.

PAKETİ AÇ VER: küçük kutunun içine oyuncak yerleştirilir. Kutu kat kat kutu veya paket içerisine yerleştirilir.Çember düzeninde yerde oturan çocuklar müzik başladığında hediye paketini yırtar ve yanındakine verir. Bu şekilde oyun hediye bulunana kadar devam edilir. Hediyeyi kim bulduysa hediye onun olur. Bu oyun şu şekilde de oynanabilir. Her katın içerisine küçük bir hediye yerleştirilir. Hediyeyi alan çocuk hemen paketi yanındakine verir. Herkes hediyesini alana kadar oyun devam eder.

EVET-HAYIR OYUNU:Evet- hayır kelimesini kullanmadan sorulara cevap vermeleri gerekir.İki kelimeyi kullanmayan çocuk oyunu kazanır.

ÇUVAL YARIŞI:5'erli gruplar halinde yarışılır. Kalın çöp poşetlerinin içine giren çocuk poşetin iki ucundan tutup zıplayarak bitiş çizgisine hızlı şekilde ulaşmaya çalışır. En önce bitiş çizgisine ulaşan çocuk oyunu kazanır.


PİNATA OYUNU:İçi şeker çikolata,balon,toka v.b. küoçük hediyelerle dolu olan büyükçe balon çocukların boyunun erişeceği bir yüksekliğe asılır. Tek sıra halinde sıraya giren çocuklar ellerindeki yumaşak sopayı balona vurarak, balonu yırtmaya çalışır. Balon yırtıldığında hediyeler yerlere saçılır.Çocuklar hediyeleri poşetlerine doldurur.Detaylı yapılış videosunu linkten izleyebilirsiniz.http://video.about.com/familycrafts/How-to-Make-a-Pinata.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder